Verzekeren van zonnepanelen

 

Zonnepanelen zijn een kostbare investering. Als je zonnepanelen laat aanbrengen op je woning, wil je daarom natuurlijk wel dat ze goed verzekerd zijn. Bij de meeste verzekeraars vallen zonnepanelen gewoon onder de dekking van de woonhuisverzekering. Je dient aangebrachte zonnepanelen echter wel bij ons aan te melden. Dit kan namelijk van invloed zijn op de verzekerde waarde van je woning. Door het aanbrengen van de zonnepanelen zal de waarde van je woning waarschijnlijk hoger zijn geworden en daarom moet de verzekerde waarde opnieuw bepaald worden. Zo voorkom je dat je onderverzekerd raakt en bij schade niet het volledige bedrag vergoed krijgt. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met ons kantoor.

Verzekeren van zonnepanelen - Wat is gedekt?
Met een opstalverzekering of woonhuisverzekering zijn de zonnepanelen gedekt tegen schade door onder meer brand, storm, bliksem en vliegtuigen. Wil je een uitgebreide dekking waarmee bijvoorbeeld ook schade door hagel of een defect in de panelen zelf is verzekerd? Dan kun je kiezen voor een allrisk verzekering. Hiermee zijn alle van buiten komend onheil verzekerd.

Aparte zonnepanelen verzekering afsluiten?
Sommige verzekeraars en leveranciers bieden ook speciale verzekeringen voor zonnepanelen aan. In veel gevallen is het echter niet nodig om deze af te sluiten, omdat je de panelen goedkoper en uitgebreider kunt verzekeren via je opstal- of woonhuisverzekering.

Zonnepanelen verzekeren voor huurwoning
Als je zonnepanelen laat aanbrengen op een huurwoning, kun je deze niet verzekeren met een opstalverzekering, omdat deze verzekering op de naam van verhuurder staat. De zonnepanelen kun je wel meeverzekeren via je inboedelverzekering. Deze panelen vallen dan onder je huurdersbelang. Om zonnepanelen mee te verzekeren via de inboedel verzekering, kun je contact opnemen met ons kantoor.

2022  Beltz