Heb je je arbeidsongeschiktheidsverzekering al laten herzien?

 

 

Als je een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebt die voor januari 2013 gesloten is zou het zeer interessant zijn om deze opnieuw te laten beoordelen.

Vanwege het wettelijk provisieverbod op dit product vanaf januari 2013 zou iedereen die een arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft lopen die voor deze datum gesloten is, en in goede gezondheid zijn, deze verzekering moeten laten herzien. De besparing levert vaak een structureel voordeel op gedurende de gehele looptijd.

Ook de relaties die wel naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering hebben gekeken voor 2013 maar omdat de premie hoog was, deze niet hebben gesloten zouden zich opnieuw moeten oriënteren op deze belangrijke verzekering.

Overigens blijft ons advies gelden dat als je voor het verzekeren van dit risico kiest, je voor een volwaardige arbeidsongeschiktheid zou moeten gaan en niet voor de (soms goedkope) alternatieven die maar een klein deel verzekeren of zulke specifieke voorwaarden hanteren waarbij de kans groot is dat je er nooit gebruik van kunt maken.

Mocht je een fris licht over je verzekering willen laten gaan, kun je ons altijd benaderen voor een analyse van het product.

 

Naar aanleiding van de gewijzigde wetgeving en het provisieverbod op complexe producten per 01-01-2013 worden de kosten voor analyse, advies en bemiddeling voortaan door ons kantoor rechtstreeks bij u als onze relatie gedeclareerd.  

De wettelijk voorgeschreven Dienstverleningsdocumenten (DVD) kunt u vinden op onze website www.beltzadviesgroep.nl

2022  Beltz