De AOW-partnertoeslag is afgeschaft.

 

Weinig mensen weten dat de AOW-partnertoeslag in 2015 is afgeschaft. Slechts 1 op de 4 mensen is daarvan op de hoogte. Dat blijkt uit een onderzoek dat staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid naar de Tweede Kamer heeft gestuurd. 

 

Afschaffing op 1 januari 2015

Mensen die op of na 1 januari 2015 pensioneren, ontvangen geen AOW- partnertoeslag meer voor hun jongere partner. Nu krijgen partners die nog geen 65 jaar zijn en geen of weinig inkomen hebben, een toeslag van maximaal 50 procent van het netto minimumloon, dat is ongeveer 740 euro per maand.

In 1996 is besloten om de AOW-partnertoeslag per 2015 af te schaffen, omdat steeds meer vrouwen economisch zelfstandig zijn en om te stimuleren (meer) te gaan werken. De Staatssecretaris vindt het belangrijk dat mensen op de hoogte zijn van de gevolgen die deze afschaffing voor hen kan hebben, zodat zij hier tijdig op kunnen inspelen door bijvoorbeeld te sparen of een baan te zoeken. 

[ Bron: Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid ]

 

Laat de financiële gevolgen in uw situatie in kaart brengen zodat u op de hoogte bent en straks niet verrast wordt met een pensioentekort.

 

2022  Beltz