De Aansprakelijkheidsverzekering

 

Verzeker je voor een bedrag van minimaal €. 1,25 miljoen. Kies daarbij een aansprakelijkheidsverzekering zonder eigen risico. Dat kost nauwelijks meer premie per jaar extra, en je komt niet alsnog voor onverwachte kosten te staan.

Je kunt je verzekeren voor diverse bedragen, uiteenlopend van €. 1 tot €. 5 miljoen. In reactie op de tendens dat vaker schadevergoedingen van boven de €. 1 miljoen worden toegekend, schroeven aanbieders de verzekerde bedragen op. Bedragen onder het miljoen worden inmiddels niet meer aangeboden, terwijl de ondergrens opschuift naar €. 1,25 miljoen. Tegen de achtergrond van hogere schadevergoedingen adviseert de Consumentenbond te kiezen voor een verzekerd bedrag van minimaal €. 1,25 miljoen.

Een eigen risico levert procentueel wel aardige kortingen op, maar omdat de premiebedragen laag zijn, hebben we het over kortingen van tussen de €. 6 en de €. 14 per jaar. Bovendien is het natuurlijk zuur dat als je de AVP een keer aanspreekt, je alsnog zelf opdraait voor dat ruitje dat je kind per ongeluk heeft gebroken. De Consumentenbond adviseert dan ook een AVP te kiezen zónder eigen risico.

(bron: Consumentenbond).

 

2022  Beltz