Het lijkt wel lente dus komen die mooie klassiekers weer te voorschijn.

Lentekriebels en de klassieker of oldtimer wordt weer van stal gehaald.

Het lijkt wel lente en dat betekent dat veel autoliefhebbers de klassieke auto weer uit de stalling halen. Ze kijken weer uit naar de mooie ritjes in het Nederlandse of buitenlandse landschap. Begrijpelijk dat veel van hen er niet aan denken of de auto nog wel goed verzekerd is.

Maar voordat je gaat rijden. Veel standaard autoverzekeringen kennen beperkingen voor schade aan een cabrioletkap of klassieker. Vooral bij bijzondere motorrijtuigen levert dat bij schade een teleurstelling of een probleem op. Van sommige auto's zijn de onderdelen moeilijk of niet meer te krijgen. Dan moet je goed verzekerd zijn om een redelijk alternatief te vinden of te kunnen laten maken.

Een tip die we ook graag meegeven is om te kijken of de auto nog wel tegen de juiste waarde verzekerd is. We hebben de afgelopen jaren veel prijsstijgingen gezien voor verschillende merken en types. Daarom is het slim om hier in ieder geval naar te kijken. Is de waarde inderdaad afwijkend? Dan is het verstandig een nieuw taxatierapport op te laten stellen. Zo bent u altijd verzekerd van een juiste uitkering bij beschadiging, totaal verlies of diefstal.

 

Controleer voor het gebruik extra de rubber slangen en afdichtingen,  en de staat van de brandstof (als die in de tank is blijven zitten).

Veel relaties hebben meer dan één klassieke auto. Vele hebben op eigen terrein of een gehuurde ruimte voor hun bijzondere klassieke auto's. Ook op deze lokatie wil je dekking voor schade aan eigen voertuigen als er gedurende het verplaatsen of uitrijden iets zou gebeuren, hiervoor kennen sommige verzekeringen een zogenaamde: sistercar clausule, deze dekt ook schade aan eigen auto's onderling, ook op het eigen terrein.

Controleer ook of deelname aan puzzelritten, clubevenementen en shows in Nederland en/of buitenland meeverzekerd is.

Vraag ons om de mogelijkheden uw auto zo goed mogelijk te verzekeren en voorkom teleurstellingen bij eventuele schade.

Heel veel rijplezier!

 

 

2023  Beltz