Denk aan je (doorlopende)reisverzekering!

 

Het blijkt regelmatig dat het belangrijk is om aan een goede reisverzekering te denken!

Als u per kalenderjaar meer dan drie weken op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger en een interessantere optie dan een aflopende verzekering bij uw reis. Mede omdat u dan ook voor uw weekendje weg of korte vakantie gedurende het jaar verzekerd bent.

Een doorlopende reisverzekering is dus het hele jaar geldig. Een groot voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat het niet nodig is voor elke (korte)vakantie een aparte reisverzekering af te sluiten. De reisverzekering is voor een onbeperkt aantal reizen per jaar geldig. Wel wordt vaak een maximum gesteld aan de duur per reis. Een reis mag bijvoorbeeld maximaal vier of zes weken duren. Voor mensen die langer aan een stuk op reis zijn, bijvoorbeeld voor werk of stage, bestaan er speciale reisverzekeringen. De doorlopende reisverzekering is daarvoor niet geschikt.

De dekking van een doorlopende reisverzekering bestaat uit veel verschillende dekkingsrubrieken, omdat je als reiziger veelsoortige risico’s loopt tijdens het reizen. Meestal is er sprake van enkele verplichte dekkingsrubrieken (basisdekking), zoals bagage, ongevallen, geneeskundige kosten, buitengewone kosten en kosten van hulpverlening. Geneeskundige kosten kunnen alleen worden meeverzekerd als een bewijs van een Nederlandse zorgverzekering kan worden overlegd. Bovendien geldt hiervoor een gemaximeerde dekking. Aanvullende dekkingen, bijvoorbeeld voor (winter)sport, kun je tegen een extra premie meeverzekeren.

Je kunt er ook voor kiezen een annuleringsdekking mee te verzekeren op de doorlopende reisverzekering. Vaak kent deze annuleringsdekking een limiet tot 1.500 of 3.500 euro per verzekerde per reis. De dekking is dus niet in alle gevallen toereikend. Voor duurdere vakanties is het daarom aan te raden een aanvullende annuleringsverzekering af te sluiten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen zodat wij u passend advies kunnen geven.

2021  Beltz